Loading

Bangkiraidäck med corténplåtsdesign

Weatherproof Family fick förtroendet att designa, tillverka och montera ett däck i bangkirai med cortenplåt.

Mönstret på cortenplåten speglar den omgivande strandmiljön och kommer att lysa då när mörkret faller på.

ALT TEXT

Design i cortenplåt

Här har vi cortenplåtsdesignen som vi gjorde för däcket. Vad är det som är så bra med cortenplåt? Jo, det svensktillverkade cortenplåten som vi på Weatherproof Family använder är ett material som rostar långsamt och bildar en vacker rödbrun färg. Stålytan genomgår en atmosfärisk korrosionsprocess/rostning som med tiden blir ett jämnt och skyddande oxidskikt. På så vis blir den rödbruna stålytan ett eget rostskydd som förhindrar en vidare korrosion/genomrostning. Dess robusta egenskap gör att den står sig mycket bra emot vårt skandinaviska klimat, och har därmed på senare år blivit ett populärt material bland arkitekter och trädgårdsdesigners.

Bangkirai + cortenplåt = sant

Vi tycker att corténplåt och bangkirai - trall är en fin mix av hållbara och estetiskt tilltalande material. Dessutom är de naturmaterial och kommer att formas efter vårt klimat!

Härligt med plats..

Bada, fiska, sola eller bara njuta av utsikten?
Vi är alldeles säkra på att man kommer att få många fina minnen från detta stället genom åren.

När Detaljerna är viktiga

Tryggheten med perfektionister. Vi anser att det är bättre att vara noggrann och inte ta några onödiga risker. Vi kontrollerar och kvalitétsäkrar hellre en gång för mycket än en för lite.

Cortenplåt rostar långsamt

Här kan man se hur cortenplåten under trappan har börjat rosta och få sin vackra rödbruna färg. Efter en väldigt varm och torr sommar ser vi fram emot att besöka detta projektet i höst då när plåten har fått sitt vackra utseende.

This website uses cookies.