Loading

Projekt - Skanstorget i Göteborg

I hjärtat av Göteborg ligger skanstorgets Pärla. 600 kvm bandfalsat tak, fullt med kreativa och vädersäkra plåtlösningar. Med ett fint klimatskal på toppen kommer detta hus vara värdersäkert många år framöver.

Bandteckning, Rökluckor & Skorstenar

Ett klassiskt plåtslageriarbete utfört på vårt egna lilla vis. Tinnar, torn, nedrabrott och skorstenar i ett enda sammelsurium, precis så som vi älskar plåt.

Med taksäkerhet korrekt monterad kan man njuta av utsikten utan att oroa sig för att trilla ner.

Designad nocklist

I vår maskinpark kan vi utföra många olika plåtprofiler. På bilden kan du se specialtillverkade nocklister som kröner taket ut mot skanstorgets puls. Med klassisk Götborgsröd färg på plåten, blir detta taket ett karakteristiskt Göteborgstak.

Plåtdetaljer som gör skillnad

Även konst ska vara vädersäkert. Det kan du vara säker på när du anlitar Weatherproof Family. Här har vi designat, tillverkat och monterat zinkdetaljer.

Spiror livar upp

I de ursprungliga arkitektritningarna finns det spiror inritade på huset. Men för någon anledning var dessa bort under många år, tills att vi tillverkade och monterade ett par nya.

Dekorativt skydd för tegelfasaden

Har en drake varit där? Eller är det ett drakfjälls-inspirerat skydd? Ja, vi låter det vara osagt. Vad det än är så tycker vi på Weatherproof Family att det blev ett fint skydd för tegelfasaden.

Takkupa som är vädersäkrad

En smart grej är att takkupor (eller vindskupor) gör det möjligt att få dagsljus in till en vindsvåning.

- Vad vi kan se på bilden är en takkupa som vi har vädersäkert för många år framöver.

Vattenavrinning

Så här kan det se ut innan man instellerar fotrännan som leder vattnet ut till stupröret. Med många års erfarenhet av att montera vattenavrinning kan våra experter se till att du får den bästa lösningen för ditt projekt. Sälvklart ser vi till att samtliga plåtarbeten utförs enligt de regler och krav som ställs i branschen.

Klimatskal över huset

En vädersäker bostadsförening med ett estetiskt tilltalande klimatskal tillverkat i tunnplåt. Vi är glad att kunna levererar prisvärda och hållbara bygg - och plåtlösningarna till kunder som ställer höga krav.

This website uses cookies.